Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Όταν η μόδα εμπνέεται από το σουρεαλισμό: Ρούχα και παπούτσια πραγματικά έργα τέχνης (φωτό)

πηγή www.eirinika.gr

21 Μαρτίου 2014 
 0 Σχόλια
Ποτέ πριν η σχέση της μόδας με την τέχνη δεν ήταν τόσο στενή όσο τον τελευταίο καιρό. Μεγάλοι οίκοι και ταλαντούχοι σχεδιαστές επηρεάζονται όλο και πιο συχνά από σημαντικά καλλιτεχνικά ρεύματα του παρελθόντος και παρουσιάζουν κομμάτια που θυμίζουν έργα τέχνης, γράφει το elle.gr.



Την τάση ακολουθεί και το brand Opening Ceremony. Το αμερικανικό label, σε συνεργασία με διάσημα ονόματα, όπως Manolo Blahnik και Vans, θα κυκλοφορήσει μια συλλογή με ρούχα και παπούτσια στα οποία θα αποτυπώνονται μοτίβα από τους πίνακες του Bέλγου σουρεαλιστή Ρενέ Μαγκρίτ.



Γι' αυτόν το λόγο μάλιστα ο Iσπανός σχεδιαστής Μανόλο Μπλάνικ έχει δημιουργήσει ένα ζευγάρι γόβες στιλέτο που παραπέμπει στον πίνακα The Blow to the Heart (1952).



Εντυπωσιακά είναι επίσης τα sneakers της εταιρείας Vans, αλλά και τα girly φορέματα της κολεξιόν. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές Μαΐου, ωστόσο κάποια από τα κομμάτια υπάρχου ήδη διαθέσιμα για προ-παραγγελία στο www.openingceremony.us.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...