Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

«Εργοστάσιο Τσαλαπάτα: Παράγοντας Τέχνη» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν & Σ Τσαλαπάτα

πηγή http://www.piop.gr

volos
28.3.2014
1.6.2014
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.), σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), παρουσιάζει το εικαστικό project «Εργοστάσιο Τσαλαπάτα: Παράγοντας Τέχνη» που θα εγκαινιαστεί, την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 (ώρα 16:00), στο Mουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.
Στο project συμμετέχουν 21 νέοι εικαστικοί δημιουργοί, με έργα που «συνομιλούν» με το κτηριακό συγκρότημα• υπενθυμίζουν το παρελθόν του, επιχειρούν να «διαβάσουν» το μέλλον του. Ο άλλοτε βιομηχανικός χώρος Τσαλαπάτα ξαναζωντανεύει σε μια συνάντηση με την σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Έχοντας ως ερέθισμα τόσο την επεξεργασία της πρώτης ύλης και το τελικό προϊόν, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό του εργοστασίου, τα έργα των φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. προκαλούν νέες αναγνώσεις του μνημείου.
Ο επισκέπτης, ακολουθώντας τη διαδικασία παραγωγής του εργοστασίου, συναντά ποικίλα εικαστικά έργα - εγκαταστάσεις, βίντεο, ζωγραφικά και γλυπτικά έργα – μέσω των οποίων οι καλλιτέχνες κοινωνούν τη δική τους εμπειρία, μετατρέποντας το βιομηχανικό μουσείο σε εικαστικό εκθεσιακό χώρο και κατά συνέπεια σε πεδίο διανοητικής δράσης.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Βατσάκη Ευαγγελία, Βουβάκη Χριστίνα, Δαγκλής Πραξιτέλης, Καζατζίδης Ίων, Κατσαμπέρη Νικολέτα, Λαλές Κώστας, Λαλές Πέτρος, Λιτσαρδοπούλου Χριστίνα, Λιόντου Αιμιλία, Λόη Αγγελική, Μαριανού Θέτις, Μουράτη Αγγελική, Μωραΐτη Αιμιλία, Νικολαΐδη Δανάη, Πετρανάκη Άντα, Ρέππα Νόρα, Σαμψάκη Φιλιώ, Σκλέπα Ζωή, Σταθόπουλος Νίκος, Φιλίππου Απόστολος, Φορτάτου Μαριλένα.
Τον συντονισμό και την εποπτεία της ομάδας των φοιτητών είχαν οι καθηγητές της Α.Σ.Κ.Τ., Τιτίκα Σάλλα, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Μανουσάκης και Βασίλης Βλασταράς

Η έκθεση «Εργοστάσιο Τσαλαπάτα: Παράγοντας Τέχνη» θα διαρκέσει έως την 1η Ιουνίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός από Τρίτη, 10:00-17:00), ή με την κ. Αλεξάνδρα Τράντα στο τηλέφωνο 210 3256927 (Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-17:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...