Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

1ο Συνέδριο "ENtopia: Our places in Europe", Χίος, 28-30/03/2014 | Ελληνική Εταιρεία

28 και 30 Μαρτίου στη Χίο
Το διεθνές συνέδριο της Europa Nostra με τίτλο
«ENtopia: Our places in Europe».
που διοργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)
Το συνέδριο αφορά στο νέο πρόγραμμα της Europa Nostra «ENtopia», πρόταση αρχικά ιρλανδική, που στόχο έχει την προστασία και ανάδειξη περιοχών με πληθυσμό μικρότερο των 15.000 κατοίκων με ιδιαίτερα φυσικά, αρχιτεκτονικά, ιστορικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και την αειφορική τους ανάπτυξη. Αποτελεί μία διεθνή προσπάθεια της Europa Nostra για να μην χαθούν περιοχές με ιστορία, αρχιτεκτονική και φυσικό κάλλος που δε διαβρώθηκαν από το πέρασμα του χρόνου.
Στο Συνέδριο της Χίου θα παρουσιαστούν υποψήφιες περιοχές 10 χωρών της Ευρώπης και θα συζητηθούν όλα τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος. Η ΕΛΛΕΤ πέρα από τη διοργάνωση του Συνεδρίου προτείνει αρχικά τέσσερις ελληνικές περιοχές, - τα Μαστιχοχώρια της Χίου, τη Σίκινο, την Σκόπελο και τη Σκύρο - βάσει αυστηρών κριτηρίων, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να λάβουν τα οφέλη που συνεπάγονται αυτής της διάκρισης. Αυτά συνοψίζονται στην αναγνώριση του φυσικού και πολιτιστικού κάλλους της βραβευμένης περιοχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τη διεθνή της προβολή. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλες οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε χωριά και μνημεία της Χίου.
Το Συνέδριο έχει την ενεργό στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κου. Κωνστανίνου Γανιάρη και της 3ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα του Συνεδρίου.
http://www.ellet.gr/sites/default/files/entopia2014_programme.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...